10 & 11 OKTOBER 2021 Broodfabriek, Rijswijk
De Dibevo-Vakbeurs: al 80 jaar het belangrijkste vakevent voor huisdierprofessionals in Nederland Vraag perskaart aan

DIBEVO-VAKBEURS 2021

Alive and kicking

Op 10 en 11 oktober 2021 vindt er weer een echte, fysieke Dibevo-Vakbeurs plaats. Een beurs die draait om productpresentaties, netwerken, ideeën opdoen, producten inkopen, en ervaringen en inzichten delen.

Werk je aantoonbaar voor een krant, tijdschrift of online magazine? Vraag dan hier een gratis perskaart aan. 

NB: Voor toegang tot de vakbeurs is een coronatoegangsbewijs met QR-code en identiteitsbewijs nodig.

De Dibevo-Vakbeurs wordt gesponsord door:

Gebr. de Boon   Happy Dog    Carnis   Petstyle Living   Beeztees    Finest Petfoods

  • “ Afwisselend assortiment, veel keuze en inspiratie, vrolijke standhouders, heerlijke broodjes, uitmuntende appelflappen, fijne temperatuur en de beursaanbiedingen waren top! ”
    Clarissa Planje Snoepdog
  • “ Een geweldige beurs, zoals een vakbeurs moet zijn: ouderwets gezellig, ruim en mooi. Prima verzorgd en goed van spijs en drank. ”
    Hans Steegs PetsYmotion “dier & kado”
  • “ Compliment voor de goede opzet, je kunt ongedwongen sparren en nieuwe producten bekijken. Hoe fijn is dat! ”
    Bert Gardebroek Gardenbroek super voor mens en dier

Persinformatie

Persberichten

De Dibevo-Vakbeurs gaat gewoon door

AMERSFOORT, AUGUSTUS 2021 – Gaat de vakbeurs door of niet? Dat is de vraag die in de afgelopen weken het meest werd gesteld aan de medewerkers van Dibevo. Eén ding is ons wel duidelijk geworden: huisdierprofessionals kijken echt reikhalzend uit naar de komende Dibevo-Vakbeurs, de enige vakbeurs in Nederland waar vraag en aanbod in de huisdierenbranche bij elkaar komen. Sinds 2019 hebben er geen Dibevo-events meer plaatsgevonden, maar daar komt nu gelukkig verandering in. Zoals het er nu voorstaat, gaat de vakbeurs gewoon door op de geplande data en locatie: 10 en 11 oktober in de Broodfabriek in Rijswijk.

Hoe weten we dat zo zeker? Dat zit zo: de Dibevo-Vakbeurs is een zogeheten doorstroomlocatie. Het publiek verblijft korte tijd op dezelfde plek en daardoor zijn de regels soepeler dan voor andere evenementen waarbij geen doorstroming plaatsvindt.

“Dibevo heeft altijd het vertrouwen gehad dat de Dibevo-Vakbeurs kon doorgaan”, vertelt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “Want zeg nou zelf: waarom zou je wel naar een supermarkt of een museum kunnen waar je soms over de koppen loopt, en niet naar een vakbeurs? Het zijn immers allemaal doorstroomlocaties. Het vervelende is dat de overheid op haar website tot voor kort met geen woord repte over zakelijke evenementen. Dus we konden pas half augustus iets zeggen over de definitieve doorgang van de Dibevo-Vakbeurs.”

Goed voorbereid

Het kabinet wil vanaf 20 september (dus ruim voor de datum van de vakbeurs) de 1,5 meter-regel loslaten, maar zelfs als dat niet zou gebeuren, kan de vakbeurs gewoon doorgaan. De beursvloer is groot genoeg om te voldoen aan de op dit moment geldende bezoekersnorm van 1 bezoeker per 5 m2, en ook de capaciteit is ruimschoots voldoende voor het aantal bezoekers dat de vakbeurs doorgaans ontvangt. De beursvloer is zodanig ingericht dat er voldaan kan worden aan de 1,5 meter-regel. Pluspunt is dat de Broodfabriek in Rijswijk, waar de beurs wordt gehouden, veel ervaring heeft met crowd control. De locatie was afgelopen jaar ingericht als test- en vaccinatielocatie van de GGD.

Per 20 september wordt het gebruik van coronatoegangsbewijzen voor bezoekers aan evenementen verplicht. Echter: locaties en evenementen waar doorstroom van mensen plaatsvindt – zoals de Dibevo-Vakbeurs – zijn uitgezonderd van deze verplichting. Mocht een coronacheck toch verplicht worden gesteld door de overheid, dan zijn wij ook op die situatie voorbereid: bij de toegangsbalies kan zowel de coronacheck als het e-ticket voor beurstoegang in een moeite door worden gescand zodat er geen opstopping plaatsvindt.

De sector in groei

Met deze gedegen voorbereiding en een goede bezetting van de beursvloer gaat Dibevo ervan uit dat ook nu zo’n 4.000 huisdierprofessionals de beurs zullen gaan bezoeken. Door de toename van het aantal gehouden huisdieren, is immers ook de sector als geheel gegroeid en zullen eigenaren en medewerkers van dierenspeciaalzaken, tuincentra en andere huisdiergerelateerde bedrijven alle nieuwe producten ‘live’ bekijken en aanraken, en op basis daarvan inkopen voor hun klanten.

Ook zullen ze kennis willen maken met het relatief grote aantal nieuwkomers op de beurs en bedrijven die na een beurs-radiostilte weer zijn teruggekeerd als exposant. En dat kennismaken kan nu weer face-to-face. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat hébben we dat gemist.

Beursvloer voor 90% volgeboekt

Bedrijven die willen exposeren op de beurs, kunnen zich nog inschrijven, maar moeten wel snel zijn: op dit moment is 90 procent van de beursvloer volgeboekt. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen. Uitgebreide informatie, een plattegrond en een inschrijfformulier is te vinden op de website dibevovakbeurs.nl

Facts & figures

Openingstijden
Zondag 10 oktober: 9.00 – 18.00 uur
Maandag 11 oktober: 9.00 – 19.00 uur

Locatie
De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk

Entree
Een dagticket kost €25 en slechts €18 bij voorregistratie op dibevovakbeurs.nl. Dibevo-leden ontvangen een tegoed voor 4 gratis toegangskaarten.

Eten en drinken
Eten en drinken is de gehele dag gratis voor exposanten en bezoekers, inclusief een klein ontbijtje om 8.00 uur (een uur voor de opening van de beurs).

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Freriks, manager projecten en verenigingsbureau, tel. 033 - 450 6112 of e-mail: vakbeurs@dibevo.nl

 


 

DIBEVO-VAKBEURS 2021: DE HUISDIERENBRANCHE DRAAIT DOOR

AMERSFOORT, APRIL 2021 – Jazeker, het gaat gebeuren. Op 10 en 11 oktober 2021 vindt er weer een echte Dibevo-Vakbeurs plaats. Niet via een beeldscherm – daar zijn we in oktober wel klaar mee – maar een beurs met fysieke stands, met bezoekers en exposanten die elkaar spontaan kunnen aanspreken en producten die je kunt voelen en oppakken. Dat klinkt goed, nietwaar? De huisdierenretail leeft weliswaar als nooit tevoren, maar toch spraken huisdierprofessionals elkaar nauwelijks in levenden lijve. De Dibevo-Vakbeurs brengt de hele branche in twee gezellige dagen weer bij elkaar in de Broodfabriek in Rijswijk.

Essentiële winkels

“De hausse in de huisdierenretail is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen”, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “In de coronaperiode kozen veel Nederlanders voor het bijzondere gezelschap van een huisdier en dankzij de inspanningen van Dibevo werden dierenspeciaalzaken tot de essentiële winkels gerekend. Maar het is natuurlijk zaak om klanten ook na corona aan je te blijven binden. En dat kan met een combinatie van goede service met oog op dierenwelzijn én kwalitatief goede producten.

Daarom is het zo belangrijk dat leveranciers zich juist nu laten zien op de Dibevo-Vakbeurs in oktober. Tegen hen zou ik willen zeggen: boek een stand en laat zien dat je alive and kicking bent. Er is al standruimte beschikbaar vanaf 6 m2, dus je hebt nauwelijks een excuus om niet op de vakbeurs te staan.”

Beproefd concept

De vakbeurseditie van 2019 was zo’n groot succes dat de organisatie heeft vastgehouden aan dezelfde basisopzet. Dus een beursvloer van 11.000 m2­ verdeeld over twee hallen, gratis parkeren, gratis eten en drinken, gratis klein ontbijtje om 8.00 uur en dezelfde ruime openingstijden. Zondag 10 oktober is de beurs geopend van 9.00 tot 18.00 uur en maandag 11 oktober van 9.00 tot 19.00 uur.
 
Ook de entreeprijzen zijn ongewijzigd: een ticket aan de deur kost 25 euro. Bezoekers die zich vooraf registreren op dibevovakbeurs.nl krijgen 7 euro korting op de ticketprijs en betalen dan nog maar 18 euro. Bedrijven die lid zijn van Dibevo ontvangen een ledencode die goed is voor vier gratis toegangskaarten.
 
Met dit beproefd concept verwacht Dibevo dat ook nu zo’n 4.000 huisdierprofessionals de beurs zullen gaan bezoeken. Door de toename van het aantal gehouden huisdieren, groeit immers ook de sector als geheel en zullen dierenspeciaalzaken, tuincentra en andere huisdiergerelateerde bedrijven de nieuwste producten ‘live’ willen bekijken en aanraken.
 
Het verschil met andere jaren is dat de organisatie nu al rekening houdt met de mogelijkheid dat het volledige evenement coronaproof moet verlopen. De gangpaden op de beurs hebben bijvoorbeeld allemaal een minimumbreedte van 4 meter.

Exposeren tegen kostprijs

Bedrijven die willen exposeren op de beurs, kunnen zich vanaf begin mei inschrijven. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen. Uitgebreide informatie, een plattegrond en een inschrijfformulier is te vinden op de website dibevovakbeurs.nl

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Freriks, manager projecten en verenigingsbureau, tel. 033 - 450 6112 of e-mail: vakbeurs@dibevo.nl

Beeldmateriaal

Beursfoto’s

Beeldmateriaal van de Dibevo-Vakbeurs is op te vragen via vakbeurs@dibevo.nl

 

Praktische informatie

Openingstijden

Zondag 10 oktober: 9.00 – 18.00 uur
Maandag 11 oktober: 9.00 – 19.00 uur

De zaal waar het 'klein ontbijtje’ wordt geserveerd is vanaf 8.00 uur open.

Let op: de Dibevo-Vakbeurs is niet toegankelijk voor kinderen onder de 14 jaar en honden. Assistentie- en blindengeleidehonden zijn natuurlijk wel welkom.

Coronatoegangsbewijs

Houd er rekening mee dat je naast een e-ticket ook een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via coronacheck.nl) en identiteitsbewijs nodig hebt.

Locatie

De Broodfabriek
Volmerlaan 12
2288 GD Rijswijk

Download de routebeschrijving

Parkeren

Op zondag 10 oktober is er veel openbare parkeerruimte beschikbaar in de directe omgeving van de Broodfabriek. Daarnaast kun je parkeren op parkeerplaats P2 naast de Broodfabriek of in de schuin tegenover gelegen parkeergarage (50 meter lopen).

Op maandag 11 oktober is parkeren op de openbare weg een minder handige optie. Je kunt het best parkeren op parkeerplaats P2 naast de Broodfabriek of in de schuin tegenover gelegen parkeergarage.

Parkeren in de parkeergarage (Van Gijnstraat-Verrijn Stuartlaan; 50 meter van de Broodfabriek) is gratis voor vakbeursbezoekers. Uitrijkaarten zijn niet nodig. Er staat een parkeerwachter.

plattegrondje-rondom-broodfabriek

OV-reisinformatie

Check voor vertrek de actuele situatie op het spoor

Looproute vanaf Station Rijswijk
Vanaf NS station Rijswijk loop je in 7 minuten naar de Broodfabriek. Stap uit op station Rijswijk en neem de uitgang richting de stationshal die uitkomt op de Sir Winston Churchilllaan. Ga rechtsaf en loop de Lange Kleiweg op. Ga linksaf de Visseringlaan in en bij de stoplichten rechts de Volmerlaan op. De hoofdingang bevindt zich na 100 meter lopen aan je rechterhand. Bekijk de route in Google maps

Bus/Tram: halte direct voor de hoofdentree
Buslijn 30: Halte Volmerlaan (Naaldwijk – Zoetermeer)
Buslijn 50: Halte Volmerlaan (Den Haag – Zoetermeer)
Buslijn 51: Halte Volmerlaan (Den Haag – Delft)
Tramlijn 17: Halte Volmerlaan/Visseringlaan (Statenkwartier – Wateringse Veld)

Wie zijn de bezoekers?

Het overgrote deel van de bezoekers aan de Dibevo-Vakbeurs is werkzaam in de detailhandel (70%). Het resterende deel van de bezoekers is een mix van met name dierenpensionhouders, trimsalons en leveranciers, maar ook hondenuitlaatservices, hondenscholen, bouwmarkten met afdeling dier/tuin, fokkers, uitzendorganisaties en pers.
 
NB: de Dibevo-Vakbeurs is niet toegankelijk voor kinderen onder de 14 jaar en honden. Assistentie- en blindengeleidehonden zijn natuurlijk wel welkom.

70% van de bezoekers komt naar de beurs voor nieuwe producten en beursaanbiedingen. Vraag perskaart aan

Exposantenlijst

Tot nu hebben de volgende bedrijven zich ingeschreven voor deelname aan de Dibevo-Vakbeurs:

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid zoals beschreven in het privacy statement. Je kan cookies ook niet accepteren.